курут
11курын — ↓ акурын, æркурын, ракурын, фæкурын Хуымæтæг, æнæаразгæ, цæугæ мивдисæг. Æнæххæст хуыз. Æбæлвырд формæ бирæон нымæцы: курынтæ Æбæлвырд формæ æн ыл: курæн Æбæлвырд формæ æн ыл бирæон нымæцы …
12фæкурын — ↑ курын Хуымæтæг, аразгæ, цæугæ мивдисæг. Æххæст хуыз. Æбæлвырд формæ бирæон нымæцы: фæкурынтæ Æбæлвырд формæ æн ыл: фæкурæн Æбæлвырд формæ æн ыл бирæон нымæцы: фæкурæнтæ йедтæ Ифтындзæг: Æргомон здæхæн. Нырыккон афон. æз фæкурын … …
13Курт — Курт (узбекск.), курут (тадж.), корт (татарск.), ак гурт (туркм.). Способ приготовления курта прост. Сузьму (1 кг), соль (1 ст. ложка), красный молотый перец (1 ч. ложка) размешивают в однородную массу, формуют из нее шарики… …
14ХОРЫБОН — см. ХОРЫБОН – перевод Хорыбон у уалдзыгон куыстыты райдайæн бæрæгбон (кæс Хоры бон). Стыр ахадындзинад ын уыди ирон адæмы фыдæлты царды. Бæрæгбонæн уыди цалдæр номы: «Зæхмæ бавналæн бон», «Нæмыгхæссæн бон», «Хоры Уациллайы куывд». Бæрæгбон вæййы …
15Корот — вид сыра у башкир. См. КУРУТ …
16Корт — вид сыра у татар. См. КУРУТ …
17Хурут — вид сыра у бурят. См. КУРУТ …
18Гиймя-хинкал — Состав: для гиймя: 500 г баранины (мякоти) 4 луковицы 50 г курдючного сала 0,5 стакана курута (или 1 стакан тертого чанаха) 1 лимон (сок) или 0,5 стакана абгора 1 1,5 стакана катыка… …
19Qurut — a la venta en Tayikistán. El qurut (tayiko қурут, kirguís курут, de kuru, ‘seco’ en turco), qurt o kurt (kazajo құрт, tártaro qort), también aaruul (mongol ааруул), es un tipo de queso comido en todo el ce …
20Курт (блюдо) — У этого термина существуют и другие значения, см. Курт. Казахский курт Курт (башк. ҡорот …